en tuff vecka.

som rubriken lyder så har detta varit en väldigt tuff vecka, som bestått av långa dagar... i måndags hade vi föreläsning från 8-16 men en timmas lunch, efter det skrev jag reflektionslogg till PPU:n. klockan åtta på morgonen startades min skoltisdag med inspelning av ett professionellt samtal (något vi gör för att vi ska själva kunna se vad man gör för "fel" och för att kunna utvecklas). efter det så hade vi träff i cirka 3 timmar med basgruppen för att prata/skriva om sagoseminariet. när vi var klara for jag och Linnéa hem till henne för att skriva på hemtentan och kom hem vid åtta på kvällen. då skulle jag ännu läsa in mig lite grann inför nästa fråga, som vi skulle skriva på onsdagen. alltså har jag pluggat över tolv timmar i princip i sträck, under den dagen och ni kan ju tänka er hur mosigt huvudet är efter det?
 onsdagen började i alla fall med en tre timmars lång föreläsning angående systemteori och skoldagen avslutades med att vi fick göra en intervjuövning i samma ämne. redan vid detta lag var jag ganska trött på grund av dagen innan, men det var bara att kämpa på eftersom hemtentan var tvungen att bli skriven! tror jag kom hem strax innan tio på kvällen från Linnéa... snabbduschade och sen pratade jag på lite grann med Rebecka i telefonen, innan jag tillslut la huvudet mot kudden.
 igår började jag först med att åka och hämta ut psykologianalysen, innan jag for vidare till Linnéa för att skriva lite på hemtentan. klockan ett hade vi en fyra timmars lång föreläsning och sociologi. när det var en timma kvar började jag kraftigt ifrågasätta mig själv. jag var så otroligt trött, huvudet var så inmatat med allt om systemteori, psykologi, sociologi, socialpsykologi och så vidare, så det kändes verkligen inte som att det skulle gå att göra något efter det. men som ni vet vid detta lag, så var hemtentan fortfarande tvungen att skrivas! så efter föreläsningen lagade jag och Linnéa middag, innan vi satte igång med det sista lilla som var kvar. klockan 23.47 på pricken blev vi färdiga och det var nästan som att man var i chocktillstånd... är vi verkligen färdiga? är vi på riktigt färdiga? har vi verkligen skrivit allt nu? så otroligt skön känsla när man faktiskt insåg att ja, det enda vi behöver göra är att läsa igenom detta för att se så att det ser bra ut och sen är det bara att skriva ut och lämna in! så otroligt skönt
 spenderade även natten där eftersom man misstänkte att det skulle bli sent arbete. imorse vaknade vi upp och drog till den obligatoriska föreläsningen angående nätverk plus karta. slutade lite tidigare och det var skönt eftersom vi skulle träffas med basgruppen och snacka ihop oss angående måndagens sociologiseminaruim. 

och vet ni vad detta betyder? jag ska allt säga det till er!
- på måndag behöver jag bara dyka upp på seminariet och prata om aktuella händelser kopplat till sociologiska teorier samt lämna in hemtentan.
- på tisdag behöver jag bara ta emot feedback av mitt samtal, skriva en reflektionslogg kring det och sen ska jag och Adam arbeta inför sagoseminariets redovisning.
- efter det så har jag bara den individuella reflektionen till sagoseminariet kvar att skriva, något som jag tror kommer ta kanske 3 h, med tanke på hur många idéer vi har spottat upp kring varje saga. 
- till sist behöver jag bara befinna mig i salen på måndagens (den 10 mars) sagoseminarium och redovisa hur vi tolkat de olika sagorna utifrån olika perspektiv. 
 
sen är det bara en PPU träff och jag får åka heeeeeeem igen! 
 
för att förtydliga så kommer jag ha sjukt mycket tid över nästa vecka, så kan typ sova hela dagarna om jag skulle vilja. tänker dock inte göra det, utan ska nog förbereda mig inför kommande kurs. bara för att ha något att göra liksom. och inte ställa om dygnet.
 
men i alla fall: soft.
 ville dessutom göra er andra heltidsstuderande (helst med apmycket att göra) avundsjuka, hahahah!

men vad är det för jävla fel att bli den som är kvar i våran stad där vi vuxit upp? vad är det för fel i att älska det man har?

asplundseminariet gick väldans fort i fredags, så det var väldigt skönt när man kunde ta helg på riktigt. promenerade en kortis på stan med Linnéa och Petra innan jag och Linnéa gick hem till henne för att titta på hockeyn. efter den råkade vi somna lite, så vi hann (tyvärr.....haha) inte skriva något på hemtentan då, utan istället lagade vi tacos (som vi planerat att göra) och sen åkte jag hem. fick i alla fall lite plugg gjort då, när jag läste igenom sagorna till sagoseminariet och sen tittade jag på "white house down". måste faktiskt tipsa om denna film, för om man ser trailern tänker man att det är en typisk actionfilm à al James Bond där den coola snubben i slutet går från huset som exploderar i ett eldhav. till viss del är den faktiskt så, men det är en del småsaker som gjorde att den blev riktigt bra, så tips tips! 
 igår gick dagen så otroligt segt, men ändå så himla fort. den började med att duschade och efter det frukostade framför damernas tremil. efter det var det bara dags att fixa sig och byta innan man skulle fara till Linnéa för "förprat" innan finsittningen. tyvärr blev det en ganska tidig kväll för mig eftersom jag blev så sjukt trött, så kände inte riktigt att jag skulle varit något roligt sällskap om jag stannat. hur som helst så var det jätteroligt på förfesten ändå, där Petra fixade vårt hår och massa prat, samt även lite bronsmatch! 
 natten var inte så rolig då jag vaknat hur många gånger som helst... hade ju tänkt kliva upp strax innan 8 för att titta på herrarnas femmil, men jag kände verkligen att jag inte hade orken för det på grund av den dåliga nattsömnen. dock blev jag väckt, jag vet inte riktigt när, av ett meddelande. och då var det som att hjärnan blev hyperpigg, fast den egentligen fortfarande var trött. kunde verkligen inte somna om, vilket var superirriterande! klev i alla fall upp och småstädade lite i rummet, innan jag gick för att äta frukost framför resterande del av femmilen. efter det har jag fixat lite inför nya kursen, städat korridoren, tvättat och tittat på hockey. till sist kom Adam till mig så vi kunde fixa med lite sagoseminarium, så att vi i alla fall skulle ha lite utgångspunkter tills tisdagens basgruppsträff! 
 och nu sitter jag här, som vanligt, och har ingen som helst aning om vad jag ska hitta på... ska jag titta på en film? ska jag försöka plugga nått? ska jag typ spela spel på datorn tills tiden är tillräckligt sen för att sova? 
vi får väl helt enkelt se vad det blir. 
 
två flumbilder från snapchat idag.
 
tjoho förresten, nu har jag bara två jobbiga saker kvar att göra (enligt mig i alla fall), nämligen sagoseminariet och hemtentan! nu till vecka blir det att kötta HT med Linnéa så vi får den färdig *killkillkill* längtar så mycket tills vi kan lägga den i PAs postfack och ba BAAAAAAM, IN YO FACE.

glad.

idag har vi då haft vårt kinaseminarium. och tummen bestämde sig för att stänga av larmet, istället för att trycka på snooze-knappen, vilket resulterade i att jag vaknade 8.55 och vi skulle börja 9.15. kom in i klassrummet cirka 2 minuter för sent och skyller detta på att bussen var sen. var hur som helst otroligt glad när det visade sig att lärare faktiskt pratade bra engelska, så att man faktiskt förstod vad han sa. 
 efter seminariet så åkte jag och Linnéa hem till henne för att skriva på hemtentan och nu är 2 frågor av 5 typ färdiga! behövs väl bara lite mindre korrigeringar och tillägg där möjligtvis. imorgon efter seminariet ska vi fortsätta med nästa fråga, samtidigt som det ska spanas på lite hockey och sen avslutar vi med tacos innan vi tar helg (eller plugg separat blir det ju i alla fall... typ)! känns faktiskt otroligt skönt med plugget just nu. jag vet inte varför, men jag gillar när det är lite mycket att göra för då får jag verkligen saker gjort. eller om det bara är för att alla serier är så sega med att ge ut nya avsnitt så att jag inte har något att kolla på... kan också bero på att jag får planera in ganska mycket i kalendern då och på riktigt strukturera upp vad/hur jag ska göra, men bra tycker jag faktiskt det är. 
 
kvar att göra:
asplundseminarium (socialpsykologi) (imorgon är det bye, bye, bye pårej!!!!)
PPU läslogg 1 (ska försöka kirra den på måndag efter vi har haft träffen)
PPU inspelning av samtal 1 (görs väl mest troligt den 25 eftersom det är den enda dagen då vi ej har "schemalagt tid" = ledigt)
PPU läslogg 2 (denna skrivs efter feedbacken av inspelningen)
sociologiseminarium (görs bort den 3/3)
sagoseminarium (görs den 10/3)
hemtenta (lämnas in senast den 11/3 för mig och Linnéa, mest troligt tidigare också eftersom Linnéa åker bort den 28/2 el 1/3)
 
uppskjutet:
PPU inspelning av samtal 2 (kommer ske under nästa kurs)
PPU uppsats (alltså kommer denna också ske under nästa kurs)
 
nu ska jag läsa lite om systemteori och socialt arbete innan jag går och lägger mig, tidig uppstigning imorn är det som gäller!

WOOPWOOP

 
åh, va glad jag är!! nu ska jag gladerligen fortsätta läsa om socialpsykologin. och kanske lite till bara för att fira! 
 
 
 
 
skoja bara.... firar helst med sömn. hehe.

att vara socionomstudent.

så var jag tillbaka i Umeå! känns väldigt sorligt (som alltid) att behöva åka från Övertorneå, men det är väl bara att kriga sig genom vardagen. det är ju trots allt bara tre veckor och en dag kvar tills jag planerat att sätta mig på bussen tillbaka igen och jag tror tiden kommer gå väldigt fort. dels eftersom vi har fruktansvärt mycket att göra i skolan och dels eftersom resterande tid kommer gå till att göra roliga saker. 
 
vill ni höra de roliga sakerna jag planerat hittills?
+ träna på IKSU, yeah yeah
+ kolla på OS
+ finsittning @Rex på lördag
+ kolla lite mer på OS
+ umgås med Vicki 
+ möjligtvis shoppa lite, bl.a träningskläder
 
men vill ni nu lida lite med mig? här är alla saker jag måste vara färdig med innan den 11 mars då jag planerat att åka hem igen.
- kinaseminarium (avklarat på torsdagmorgon som tur är)
- asplundseminarium (socialpsykologi) (görs bort på fredag, hoh va skönt!)
- PPU läslogg 1
- PPU inspelning av samtal 1 (blä va jobbigt att måsta höra sin egen inspelade röst sen för analys)
- PPU läslogg 2
- PPU inspelning av samtal 2 (se inspelning av samtal 1)
PPU uppsats (vet dock inte när den senast ska vara inlämnad, men det är ju lika bra att försöka få den bortgjord så fort som möjligt)
- möjligtvis omtenta (om jag inte får igenom min omprövning... håll tummar och tår för min skull!!!)
- sociologiseminarium (hyfsat chill ändå, då vi bara behöver läsa inför detta)
- sagoseminarium (så måste man ju göra en massa inför det också, jobbiga saker dessutom, analysera sagor ur olika perspektiv..)
- hemtenta (sjukt mycket mer komplicerad uppgift än jag väntat mig, blää... tur att det görs två & två och jag kan då filura tillsammans med Linnéa)
 
jamen va bra, då vet ni det också! räknar med att få massa pepp (om inte här, via fb eller sms/samtal, så åtminstone mentalt skickat). PUSS

alla hjärtans dag.

idag är det som bekant alla hjärtans dag och jag sitter hemma i flickrummet igen. otroligt skönt att vara här faktiskt eftersom jag haft en sådan sjuk längtan efter familjen (som vanligt alltså). 
 för den som undrar kan också tilläggas att jag kom hit igårkväll. hur som helst så har denna dag bestått av att träffa massa fina och underbara personer. allra först vaknade jag och fick massor av pussar av mina favoritkillar (Wille & Kiba), låg och myste kvar en stund i sängen innan jag klev upp, åt frukost och tog en dusch. eftersom hårfönen inte ville bli funnen i våran kurragömma-lek, så fick jag sitta i soffan framför herrarnas 15 km i skidor och handdukstorka håret. som tur var så var det torrt lagom till slutet av tävlingen, kan tilläggas att en mindre chock kom av det. 
 promenerade en fin liten kort promenad med hundarna innan jag begav mig till fritidsgården för att surra med Carina. tiden gick väldigt fort där och vips så traskade jag vidare till Rebecka för att hänga där en stund. kom även på lite spontant att jag skulle hälsa på mormor och morfar, så efter att jag varit hos Rebecka gick jag vidare dit och i dörren möter jag moster och kusin, så det blev ju lite av två flugor i en smäll skulle man kunna säga! busade med Ella en stund, pratade småskit med Petra och fick smaka på en god blåbärspaj gjord av mormor! efter det var jag tvungen att smått rusa till Blomsterkällan för att hämta ett bud som farmor ordnat åt familjen, sen var det raka spåret hem. 
 väl hemma bjöds det på tacogratäng och fler pussar av hundarna. var faktiskt snäll och hjälpte till med att plocka undan (i utbyte mot att få låna pappas bil såklart, hehe). såg på FB att brudarna i Gemenskap är målet och Ung i Tornedalen skulle ha myskväll på Frippes och eftersom jag var oönskad hemma (skoja) så tänkte jag att jag skulle passa på och det var roligt att få pyssla lite och prata. Rebecka kom även dit, så efteråt åkte vi en klassisk runda på byn och till Finland. 
 
för att summa kardemumma, så har det varit en fartfylld dag där jag ränt runt i alla hörn jag (typ) kunnat tänka mig. imorgon tänkte jag gå på en långpromenad med hundarna, titta på skidor, plugga lite och se film med Rebecka. inte nödvändigtvis i den ordningen dock, det beror lite på hur länge tummen väljer att trycka på snooze-knappen. 
på söndag har jag planerat att åka till farmor för att kika på skidor och gå på promenad, tror det kan bli ett ganska skönt avslut på denna helg innan jag på måndagsmorgonen åker tillbaka till Umeå. 

IKSU.

idag har jag blivit med IKSU-kort! känns bra. känns pepp. 
 är bara fundersam på vad mitt första pass ska bli....? funderar på att fara på gymmet imorgon en sväng och sen kanske... yoga? 
we'll see. 

den farliga resan.

ja, vad ska man säga? den senaste veckan har väl till största delen bestått av att plugga. i lördags kom Petra hit för att spana hur rummet blev och för att tillsammans skriva lite på psykologin. vi bestämde oss för att åka in till stan för att äta och sen kika lite på invigningen av kulturhuvudstaden Umeå 2014. 
 för det första var det smockfullt på bussen och för det andra var det smockfullt på alla matställen. tillslut traskade vi till O'Learys där det blev mumma mat. var ju som sagt tänkt att vi skulle titta på invigningen också, men det var verkligen en vägg med folk så vi orkade inte stå där och se ingenting... så vi bestämde oss för att åka hem igen! jo, tjena det gick ju svinbra. fick stå och vänta en och en halvtimme ungefär för att få plats på en buss och då var det verkligen sista platsen jag fick!
 igår skulle dagen bestå av att fixa med tvätten och att plugga. när första tvättmaskinen var igång så ringde dock pappa och sa att han hade skickat lite post med en kollega åt mig. "men varför de?", undrade jag. "det är väl inget viktigt (som t.ex. räkningar) som kommit?" nåja, fick fara till NUS en sväng för att plocka upp posten och då ser jag en Iittala påse där inuti. så visar det alltså sig att mamma och pappa köpt Tove 100 år - jubileumsmuggen som en överraskning åt mig! blev såklart sjukt glad!!!! 
 när jag kom tillbaka så visade det sig att systemet som gör så man tar sig in i byggnaden och i sin korridor var ur funktion, hade riktigt tur att det stod någon där nere som kunde släppa in mig och att jag sen kunde plinga på hos grannen som öppnade i korridoren. dock hade jag ju fortfarande tvätt i torktumlaren så jag funderade riktigt länge på hur jag skulle lösa det innan jag kom på att fönstret till tvättstugan var öppen! så jag klättrade in och tog min tvätt, gick ut från tvättstugan och plingade på grannen som fick komma och öppna korridorsdörren igen, haha! tur att ingen såg mitt klättrande där ute, man är ju inte den vigaste personen direkt..... haha. 
 idag har vi haft seminarium i psykologin och jag kan då säga att allt med det hela känns så jävla mysko... först skulle vi skriva en analys av en film utifrån de psykologiska perspektiven. sen på själva seminariet så var det mestadels han som frågade saker, som om han ville ha ett "rätt" svar. hela grejen med skrivuppgiften var ju att vi skulle göra våra egna tolkningar och sen kommer "rätta svar" in? skitskumt, tycker jag. men det är inte slut där! i slutet säger han att "det kommer bli anmärkningar". jaha? väldigt schyst att utgå från det också. och sist men inte minst, så blir det ingen komplettering på själva analysen ifall (när) vi får anmärkningar, utan det kommer på hemtentan - som är en helt annan uppgift!!!!!!!!!! HELT JÄVLA OLOGISKT att vi ska komplettera våra skriftliga seminariedel på hemtentan när det handlar om två helt olika saker. blir så irriterad!!!!
 efter seminariet jobbade vi på inför etikseminariet och fick väl färdigt det mesta till de, bara lite småpill kvar kanske, så det känns skönt. när jag kom hem så beslutade jag mig för att ta en powernap eftersom jag var så trött och hade ont i huvudet. käkade middag sen när jag vaknade till liv igen och efter det hade jag så förbaskat tråkigt och ingenting att göra. inga serier eller nått att kolla på - tipsa mig om någon bra? så jag läste artiklarna som vi ska sammanfatta till social omsorgsteori och gjorde även sammanfattning på dem!!!!! haha, då kanske ni fattar hur sjukt tråkigt jag hade. men ja, tiden går ju inte riktigt lika fort som man vill heller, så jag gick och handlade en sväng också samt spelade upp alla mina liv i candy crush.
 nu sitter jag här och har skrivit mitt livsverk, min avhandling, min biografi. som tur för mig så börjar PH om cirkus 15 min!!!!
 
nu bjuder jag på tre bilder från helgen och säger hejdå för denna gång.
 

RSS 2.0