131227

ojvadmycketsomhäntsenjagskrevsenast!! känns som att min värld snurrar på i hundranittio då jag har tusen saker att göra och hundra ställen att vara på. 
 sista skoldagen gick prima fint och på kvällen hade Petra vernissage, där hon visade upp sina fina tavlor. på torsdagen vaknade jag upp med väääääärldens hemskaste förkylning, hade väskor som vägde ett ton att kånka på och en bussresa på nästan 8 timmar. det var inte det roligaste jag varit med om, kan jag tala om för er. på kvällen tittade jag och wilma på film (som jag däckade mitt i dock) och på fredagen som togs det också väldigt lugnt. minns i alla fall inte om jag gjorde något speciellt...? eeh, bakade i alla fall ganska mycket och fick besök av lillkussan.
 i lördags började jag med att ha lilla julafton hos Stefan&Rebecka. fick så fina saker och hoppas dem tyckte om sina också! vi fortsatte med att äta middag på La Bonté innan jag åkte till allas vår världsmeteropol Pello och Hanna. fick några mysiga timmar där innan jag blev så trött att jag var tvungen att åka hemåt. på söndagen fortsatte jag att träffa long lost friends, då jag, Erika och Jessica hade myspys på kvällen. fika, massa prat och skratt! blev väl lite sent för min del eftersom jag började 6.45 på måndagsmorgonen på jobbet. så roligt att vara tillbaka en sväng och få träffa "mina" gamlingar. insåg nog inte riktigt hur mycket jag saknar dem och det var riktigt kul att få jobba med dem igen!!! 
 har jobbat måndag, tisdag, onsdag och torsdag denna vecka, så dem dagarna har det inte hänt så mycket förutom på onsdagen då det var utgång på hotellet som stod på schemat efter jobbet. var en riktigt rolig kväll som gick alldeles för fort!! hann i alla fall träffa mycket folk och ha det awesome (gick förvånansvärt bra att jobba dagen efter (började dock först 14 så'tt..)). julafton var ju rolig också. ids inte riktigt rada upp allt jag fick i julklapp här, men får se om jag kanske tar några bilder som jag sen slänger upp! var dock sjukt trött under hela julafton, eller mest efter jobbet då jag somnade två gånger och fick bli väckt för mat och julklappsöppning, haha.
 idag har dagens spenderats med Ida och Fanny i Haparandra, där man hittade lite småsaker. ska göra om lite grann i läggan när jag kommer tillbaka till Umeå. vill så hemskt gärna måla om, men jag får se hur mycket färgen kostar och så vidare innan jag gör något (vet inte riktigt heller vart det finns någon färghandlare i Umeå???).. i alla fall (!!)... vi åkte hem till kära Matarengi och hälsade på Wille som bara ville ha oss därifrån, haha. han hade visst andra planer, men blev hur som helst att vi hängde där ett tag. 
 nu är det dags för mig att börja sova eftersom vi ska åka till farmor en sväng över dagen. bäst att vara pigg då! godnatt.
 
(ids ej lägga upp nå bilder nu...)

Nyårslistan.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag började på Umeå Universitet!

Har du några nyårslöften?
- Ska försöka att inte ta någon snus eller cigg Över. Huvud. Taget.

Bästa köpet?
- Min iPhone eller Macbook Pro, så najs dem ääääär.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Nej, inte direkt. Men min moster blev det!

Vilka länder besökte du?
- Sverige (obviously) & Finland. 

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Slösat pengar är väl det bästa jag kommer på.

Bästa minnet från 2013?
- Haha jag vet seriöst inte. Det har hänt mycket roligt!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Jaaa, massa saker. När jag kom in på universitetet till exempel!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Gladare. Definitivt.

Favoritprogram på TV?
- Kollar ju som inte så mycket på TV, utan följer alla serier via datorn. Men annars så PH, TBBT, Grey's Anatomy, Hart of Dixie, Awkward, Once upon a time, HIMYM & Criminal Minds. 

Är det något du sakna från 2013?
- Att tjäna pengar och gamlingarna som jag inte får träffa varje dag längre.

Vad ser du mest fram emot med år 2014?
- Sommarlovet. Haha, nämen alla fester och äventyr med tjejerna i klassen och här hemma, typ!


lilla julafton.

gårdagen gick väldigt fort, tack och lov! när jag kom hem var det bara att sätta igång med tvätten och allt annat. lyckades i alla fall kirra en sjukt god middag och imorgon ska jag äta matlådan som blev över, sista måltiden liksom, hehe.. 
 idag började vi med andra delen av missbruksföreläsningen och efter det hade vi träff med basgruppen för att arbeta med våran redovisning på seminariet. var lite smått frustrerad hela tiden eftersom jag känner att jag vill få det bortgjort innan jul, så man slipper koncentrera sig på det och kan fokusera på annat, t.ex. PPU-uppsatsen vi har att göra under jul.. -.- 
 ikväll har vi varit hos Petra för att fira lilla julafton och baka pepparkakor/dekorera dem. vill ni veta vad jag fick i present? (jag kom på att Rebecka i alla fall ville veta, hehe.) jag fick ett halsband av Petra (plus en fin låda), ett örngott och en "onödiga prylar"-låda av Wilma, the hunger games-boken och "läs-godis" av Linnéa, ett kit med tvål, bodylotion och duschcréme av Jennifer och en fondue-set av Linnea. Blev svinglad av alla julklappar och det var asroligt med att baka pepparkakor och sen dekorera dem snyggt! ;) 
 imorgon börjar vi dagen med att fortsätta inför seminariet och sen har vi PPU-träff. efter det är det juuuuulllooooooooooooooooov!! börjar jullovet med att städa korridoren och sen gå på Petras vernisage på kvällen. hoppas dagen går ganska fort, så jag får vakna upp och sen åka hem. :) nu ska jag se om jag hittar några fina bilder!
 

Linnea gav mig som sagt ett fondue-set och jag längtar tills vi kan pröva denna tillsammans. ;)


Jennifers present! :)


av Linnéa! ska tjyvsmaka på godisarna ikväll. ;)


av Wilma. ^^


de pepparkakorna som jag dekorerade. (de tre över här är Linneas bilder)

den otroligt fina lådan som Petra pyntat!

här ser ni halsbandet (och mig).
 

tredje advent.

åh, den här veckan har då sannerligen var jätteskön och superrolig! fick klart båda casen, så det bara är småpill och granskning kvar innan utskrift och inlämning, så galet härligt att slippa tänka på dem. annars har jag tagit det väldigt mycket lugnt under veckan och i fredags hade vi lusse-epp. väldigt besvikna över hur arrangörerna tog hand om det... när vi kom dit hade dem inte satt in 75% av dryckerna i kylen. dem hade ingen kortläsare och ingen koll på vad man kunde beställa för mat när vi kom dit. vi fick vänta en timma innan vi kunde köpa något att dricka. sen visade det sig ju att det inte alls gick att beställa något, så alla vi som var svinhungriga fick "gå utan". eller dom kom med nachochips och dip, plus att man kunde beställa någon fjuttig hamburgare utan något till. i övrigt så hade vi väldigt kul och satt mest och pratade!! 
 igår började jag dagen med att gå på den lilla julmarknaden på stan och sen i affärerna med Linnéa och hennes kompis Ella. efter det stressade jag hem för att duscha och fixa mig. vid 17 kom vi hem till Linnéa för att fira hennes tjugoårs-dag. vi åt tacos och efter det började vi spela massa "troll"spel. dog (nästan) av skratt och fylla!! det var då SÅ HIMLA ROLIGT. vi for ut på Origo, där det var house-tema. danz, danz, danzade tills strax innan stängning och då fick jag och Jennifer skjuts av Linnea och Ida hem, där det blev lite flummande i telefonen innan vi kunde somna. 
 
och idag då?! idag vaknade jag upp av Jennifers larm på mobilen och jag trodde det var ett krig som bröt ut eller nått (hon har den där jobbiga som tjuter som ett.. ja.. krigslarm). sen åt vi en riktigt god frukost med gröt, smörgåsar och kokta ägg, mums! efter det åkte vi till Linnéa eftersom Jennifer skulle hämta sig bil därifrån för att åka hem till Burträsk, och jag var tvungen att hämta min laddare och sen springa några ärenden på stan. 
 nu sitter jag med världens i-landsproblem.. jag vet nämligen inte vad jag ska titta på för julfilm, suck. och imorgon är det måndag igen, dubbelsuck. tur att vi inte börjar förrän kl13! 
 
 

halle-waitforit-lujah

imorse åkte Rebecka hem med bussen och jag gick direkt till UB för att skriva på ett av casen. letade som en tok efter en bra vetenskaplig rapport som passade in på ämnet och hittade en som i alla fall på rubriken lät kung, gick och letade i magasinet efter tidskriften och hittade x antal utgåvor så plockade med mig alla eftersom Linnea väntade. när jag kommer tilbaka ser jag att ingen av dem är rätt, det fanns bara utgåvor fram till 1995 och den jag behövde var från årgången 1996.... gick för att lämna tillbaka de andra och leta efter den jag skulle ha, men så finns den inte där? då visar det sig att hälften är på UB och hälften är på MB. jävla skit alltså! orkade ju inte precis gå till MB, så jag letade efter någon annan som var helt okej. 
 satt i cirka fem timmar och skrev innan magen kurrade allt för mycket, så då tog jag mitt pick och pack och åkte hemåt. väl hemma så blev det en paus. egentligen var hjärnan 100% emot att fortsätta skriva idag, men jag tvingade mig igenom det och nu sitter jag här med ett nästan färdigt case, bara lite små justeringar så! fifan va skönt. 
 
imorgon ska vi börja dagen med att ha seminarie i kriminologi, hoppas det går bra! efter det är det tänkt att vi ska dra till UB för att skriva på case igen och spåna lite med varandra. förhoppningsvis lyckas man få ihop det sista caset någorlunda då, så att man kan chilla lite halvt under jul. 
 till helgen vankas det fest, så är aspepp! lucia-epp på fredag och sen, som sagt, ska Linnéa firas på lördag eftersom hon fyller 20 år på måndag. dubbelaspepp! 
 
nu ska jag kika på ph innan det är dags att snarka. najt!

Kom inte hit om du vill bli buren, du ser väl att jag är tung nog som det är?

kan börja med att säga att Melissa Horn var så jäkla bra! grät av lycka !! fInns nog inget bättre sätt att beskriva det hela på.
 
i fredags kom ju Rebecka hit. vi lagade gomiddag och tittade på Idol. måste bara säga att det är så jävla stört att Kevin vann... gillade inte Elin heller direkt, men om det skulle varit någon av dem som vann, så skulle det varit hon. Kevin kan ju inte ta en ren ton och allt som kommer ur hans mun är nasalt. blir något irriterad på hur jävla särbehandlad han blivit också. men nog nu om det! 
igår var vi på stan en stor del av dagen och köpte julklappar med mera, sedan käkade vi på vezzo - namnam, och till sist blev det Monica Z på bio. filmen var faktiskt riktigt bra, så tipstips. 
idag har vi också varit på stan en liten runda innan vi åkte till Gammlia för att gå på julmarknad. väldigt fin och stor julmarknad, vilket jag gillar men skandal att man inte såg ett enda stånd som sålde knäck!!!! nu är vi tillbaka i studan igen. Rebecka har inte rört sig en millimeter medan jag hållt på och slå in julklappar, pratat med mamma i telefonen och så vidare. snart dags för pizza! 
 
imorgon börjar vi dagen med basgruppsträff, sen blir det väl stan ytterligare en runda, innan jag visar Rebecka runt på universitetet. det blir nog bra det. :) 
 
nu orkar jag inte skriva något mer, utan ska nog ta och göra nått här! bjuder på lite bilder istället!
 
 

Övertorneå.

alltså allting är så snurrigt just nu, det har hänt så mycket hemma i Övertorneå samtidigt som jag sovit väldigt dåligt. så har väldigt dålig koll på vad exakt jag gjort, men jag ska försöka summera de mesta i alla fall!
 
(pappa kom och hämtade mig i Kalix på torsdagkväll, men annars hände det inte alls så mycket mer)
fick ta en lång sovmorgon på fredagen och sen promenerade jag med hundarna till Rebecka och hälsade på där ett tag. fortsatte efter det till mormor och morfar, där även Petra och Ella var. så det var riktigt kul att få umgås med dom också plus att mormor var snäll och lagade min väska! 
 väl hemma igen så blev det dags för handlade, matlagning och ätning (kan man säga så?). på kvällen tog jag det bara lugnt och myste på med Idol osvosv. vaknade ungefär 10 gånger under natten, tittade på hundarna och trodde att dom inte andades (gjorde exakt samma varje natt).... var sjukt läskigt och dom måste ju trott att jag var knäpp när jag började skaka i dom för att få någon reaktion! x)
 på lördagen var det lite småfix hemma, med t.ex. städning osv. sen åkte jag, mamma och pappa till Hedenäset för att gå på den lilla marknaden där. den var dock mycket, mycket, mycket mindre än vad vi trott så det var ju inte så roligt, men nog hittade vi lite småsaker i alla fall. lördagskvällen blev också väldigt lugn då vi tittade på julfilmer och göttade oss.
första advent, första december och söndag började jag med att baka lussebullar framför nyhetsmorgon! sjukt mysigt jag och mamma hade det där med en god liten frukost till. promenerade med hundarna och skottade gården lite grann innan jag började gå mot tomtetrampet. skulle gå med Jessica, men fick en liten extra tomtenissa med mig också, nämligen Cornelia! :) sjukt duktiga var vi i alla fall som orkade promenera runt hela byn och leta efter tomtar i skyltfönstrena, tror nog att det gick ganska bra också och jag & Cornelia avslutade det hela genom att värma våra frusna kinder med varm choklad! 
 årets första julbord fick familjen också denna dagen, eller en minivariant av den kan man väl säga. riktigt gott var det hur som helst och söndagen toppades med ett besök hos morbror plus kusiner. för kusin Evelina hade nämligen fyllt 15år i veckan, så vi fick fira med lite tårta, kladdkaka och julmust! 
 även denna kväll tittade vi på en julfilm, dock tyckte jag den var ganska konstig, så jag kollade väl inte allt för noggrant.
på måndagen åkte jag och Rebecka till Haparanda. hittade några julklappar, åt gött på Max och pratade en massa. på kvällen gick jag, Stefan och Rebecka på bio och såg nya Hunger Games-filmen. den var riktigt bra, dock var det en sån tråkig avslutning... men nu längtar man ju ännu mer tills nästa del kommer ut! :) 
 resten av tiden hemma gick väl åt till att packa och för en gångs skull så fick allting plats och jag behövde inte ta någon extra väska/påse med mig, haha! 
 
nu har jag då så sjukt mycket spännande saker att se fram emot den närmsta tiden! det börjar redan idag med Melissa Horn på Idunteatern/Folkets Hus. på fredag kommer Rebecka hit och då ska vi väl lyckas hitta på en massa roliga saker! sen ska vi på Lucia- EPP, ha lilla julafton, Linnéa fyller år och vips så är det dags för hemresa igen! :D 
 
nu har jag skrivit nog mycket på romanen om mitt liv för denna gång..
 
 
 

första advent, första december.

som ni vet vid det här laget så är det fullt upp när jag är hemma. har inte tid att skriva desto mer nu, men jag lämnar ett par fina bilder från weheartit åt era ögon så länge. 









RSS 2.0