New in.


Lite ljusfat, krukor, blommor osv.


Två fina muminmuggar!


Två svarta t-shirtar. Syns ju väldigt dåligt på bild eftersom mitt svarta lakan är därunder, men batman tishan fick ni ju en liten glimt av i förra inlägget.


Två stycken t-shirts.


Underkläder.


Bas t-shirtar.


En baströja, plus en mintgrön/-blå, som jag inte orkade ta bild på för jag hade på mig den..


Lite smink.


En matlåda och lite bakgrejer!
Ett fotoalbum!

Sen köpte jag även lite andra tråkiga saker som strumpor, svarta byxor, täckbyxor, baslinne och leggins. Inte så värt att ta bild på det kanske.

Om helgen.

Tjenixen! Det blev inga bilder i fredags, typiskt. Men det blev däremot en sväng till Happis med Erika och igår åkte jag på jobb och har slutat först klockan 15 idag - Totalt 24.25 timmar. Därav ingen uppdatering och inga bilder, men senare ikväll lovar jag att bilderna från både Luleå- och Happisshoppingen kommer upp. Ni får hålla ut tills dess! Puss
 
Schhh I'm batmaaaaaaan.

Om Luleå.

Hoooh, helt slut efter denna dag! Klev upp vid 8 för att fixa mig/äta frulle osv och strax innan 10 drog jag, Bella och mami mot Luleå. Snacka om att det var dåligt körväder... Det hade kommit hur mycket snö som helst under natten + att det fortfarande snöade när vi åkte från Övertorneå. Vägen hade knappt blivit plogad i Övertorneå kommun och det kom fullt med snörök från mötande bilar och bilar framför, huvva!!
 Fick i alla fall med mig en massa fina saker, dock var det mest bara basplagg, men fint ändå! Är faktiskt ganska stolt över mig själv att jag inte slösade pengar på en massa onödiga saker, utan köpte sånt som jag behöver, sånt som kan vara praktiskt att ha och bara några saker som jag suktat efter ett bra tag nu. - Kanske kommer upp bilder på de jag köpte imorgon eller nått!
 Har inte lyckats göra mycket sen jag kom hem, började pyssla med lite bilder till fotoalbumet (<-- köpt idag) och fixat lite på T3:orna för december månad, som jag skall lämna in nästa vecka.. Helt sjukt att tiden ändå gått så fort?
 
Nåja, har haft en väldigt bra dag måste jag säga. Väldigt roligt att Bella följde med så jag hade lite sällskap (förutom mamma då), hihi! :) Nu ska jag börja gå och sova tror jag. Godnatt!
 
Jag och Bella fikade på Friends by Bo.

God jul.

Det känns verkligen i kroppen att jag har jobbat 10 dagar i rad, så när jag kom hem så gick jag och sov i typ 2 timmar. Väldigt skönt!
Julafton och allt annat har varit väldigt bra, fick bästa julklapparna någonsin och jag är så himla glad. :) Annars har jag ju inte gjort så mycket speciellt sen jag senast uppdaterade. I söndags hängde jag med Tanja och vi for och tittade på basketmatch och igår var jag med på brudarnas förfest innan jag for hem och sov, väldigt skönt att inte fara ut faktiskt, ångrar inte mitt val!!! :)
 
Det är väl dom sakerna som är värt och nämna angående tidigare dagar. Imorgon vankas shopping i Luleå med Bella och mamma, hoppas verkligen att jag hittar ett par täckbyxor och ett par svarta byxor - får jag det, så är jag nöjd!
 Nu orkar jag inte skriva nå mer.. Ska titta lite serier osv innan jag går och lägger mig! Puss

Om övertrötthet och julmys med bästis.

Tjenixen. Idag är jag här igen och helt sluuut i knopp och kropp är jag, fråga bara Rebecka!!
 Nå i alla fall, dom två långa dagarna i måndags och tisdags gick hur fint som helst och dagen har också gått väldigt bra, oerhört skönt att sluta klockan 12 och få hela 26 timmar ledigt innan det drar igång igen, så kanske skallen och kroppen hinner piggna till lite grann. :) När jag slutade promenerade jag hem och väntade på att Rebecka skulle höra av sig, passade på att städa och så vidare eftersom det inte blev av i måndags som tänkt ;p Bokade även resa till Göteborg/Borås för att hälsa på Amanda och vara på Framtidskonferensen i slutet av januari, inte fy skam de inte!
 Jag och Rebecka promenerade i alla fall runt på byn och kikade på lite småsaker och sen när jag kom hem så landade jag nästan direkt i sängen och sov åtminstone två timmar? (tjejen med koll...)
 Ikväll har jag och Rebecka som sagt göttat ner oss i min säng och tittat film samt smaskat julgodis, mumma! Väldigt skönt och roligt att umgås, men samtidigt bara ta det lugnt - Något som jag verkligen behövt idag! :)
 
Nu väntar min sköna säng på att jag ska dejta na, godnatt!
 
Fick en julklapp av kommunen igår, väldigt överraskad och glad blev jag! :)
 
Rebecka är redo att hugga in!

Mina fötter mår dåligt.

Har gudars ont i fötterna (dock inte lika illa som förra veckan eftersom jag börjat vänja mig!) och det är sååå hiiiimla skööönt att få lägga sig i sängen och vila dom. Usch va dom värker!
Skulle egentligen bara ha bredvidgång på Staren idag mellan 7-12, men fick vik från 13.30 till 21.15 på Svalan också, så har jobbat 12,75 timmar idag!!! Och fick även vik på Svalan mellan 7-13.15 imorgon och går bredvidgång på Staren mellan 14-21, så då blir det 13,25 timmar imorgon. Kommer nog vara väldigt slut då... :D Men som tur är så går jag bara mellan 7-12 på onsdag. Vad jag vet hittills iaf, kanske får vik då också?! Hoppas dock inte på det eftersom jag och Rebecka ska ha cozytime och götta ner oss med julfilmer och sånt mys, hihi!
 Klagar inte på allt jobbande om ni tror det (bara fötterna som klagar), jag är väldigt glad och hoppas såklart på mer jobb! :D
 
Kanske förresten borde göra om den här bloggen till en "jobb-blogg"?? Hahaha, känns som att dom senaste inläggen bara handlar om jobb, haha. Misstolka nu inte heller och tro att jag skryter, det gör jag verkligen inte (!!!), jag är bara så JÄVLA GLAD över att jag äntligen får jobba så måste bara på något sätt få avlasta mig lite! :D PUSS!
 
Jag på jobbet idag, fyfasiken va cool. ;)

Om tredje advent.

 
Här ovan ser ni lite av vad jag har pysslat med idag!

När jag vaknade tittade jag först på någon julig film på som gick på TV (minns inte vad den hette) och sen tog jag tag i bakandet. Medans lussebullarna jäste/var i ugnen pyntade jag och Wilma årets julgran. Det syns inte alltför mycket på bilden, men den är verkligen jättefin i verkligheten! Och sen blev jag jätteglad över att knäcken blev perfekt också, mums! :)
 Efter jag var klar med bakandet så var det dags att börja med middagen. Det blev pommes och kebab, hehe. När vi hade ätit fanns det inte mycket mer att göra än att städa undan i köket och så vidare. Tråkigt, men sånt måste ju också göras! Imorgon är det nog dags för mitt rum och min toa.. ;p

Nu tänkte jag börja gå och duscha och sen titta på någon serie eller en julig film. Hejs.

Om jobb, jobb och jobb.

Som jag skrev i föregående inlägg så fick jag alltså helg klockan 16.00 idag. Snacka om att jag var totalt slut i huvudet efter 6 intensiva dagar med både MiROi och jobb. Höll på att glömma att lämna vikarienycklarna och telefonen för avdelningen tillbaka till dom andra, haha! Sen jag kom hem har jag i princip bara legat i min säng och mamma/pappas säng. Gudomligt skönt för fötterna som jag har så grymt ont i efter denna vecka (inte van att promenera runt så mycket).
 Såg även nu när jag gick in på bemanna att jag fått jobb söndagen den 23/12 också, vilket betyder att fr.o.m måndag jobbar jag 10 dagar i sträck och har efter det alltså jobbat 16 av 17 dagar (räknat sen i måndags). Fytusan va nice. Hårt, men nice! ;)
 
Nå, nu ska jag i alla fall gå och titta film. Heeejs
 
Snygg och fräsch tjej, eeeeh

Om vad jag har pysslat med och ska pyssla med de senaste/kommande dagarna.

Som jag varnade, så har det inte blivit någon bra uppdatering här! Har haft fullt upp med bland annat jobb. I tisdags var jag en sväng till mormor och morfar efter jobbet och hälsade på, mormor är så snäll och hjälpte mig laga mina byxor som spruckit, vilken räddare i nöden! :) På kvällen hängde jag lite med Rebecka och Ida innan jag kraschade i sängen.
 Igår jobbade jag också mellan 7-12 och var dödstrött och hade sjukt ont i fötterna när jag kom hem, så jag gosade ner mig i sängen med hundarna i ett par timmar. Efter det lagade jag middag och bakade cupcakes! Till sist blev det The Hobbit på bio med Wilma och Lina, gryyym film. Längtar verkligen till nästa del kommer ut! :)
 Idag har jag varit först på MiROi och sen jobbat mellan 14-21, en gode trött Matilda här nu va. Har verkligen segat sen jag kom hem och gjort allt i slowmotion... (Det här inlägget har säkert tagit 30 min att skriva... HITTILLS!). Imorgon har jag dock sovmorgon till 10 (aika skööönt!), då det är studiebesök på kommunhuset med MiROi och sen jobb från 14-21.15. Lär ju gå och lägga mig direkt jag kommer hem efter jobbet, eftersom jag ska upp i ottan och jobba på lördag klockan 7. MEEEEN då klockan 16.00 får jag också äntligen helg! :))
 
Jaa, allt detta var väl väääldigt intressant att veta förstår jag... Och bara för att tillägga så har jag absolut inte firat Lucia idag.. :( Orkade inte upp på morgonen för att kolla det på TV och såklart missade jag när dom var och lussade på Särkivaaragården och jobbade när dom var i kyrkan..Typiskt! Nå, nu vet ni det också. Godnatt
 
 

Om en härlig resa hem och en glädje som rusar genom hela kroppen.

Flyget igår var väldigt försenat påvägen hem.. Landade omkring 40 minuter efter beräknad tid. Mor och far kom och hämtade mig på flygplatsen och därefter åkte vi mot Övertorneå, efter ett kort stopp på Max. Det var så himla underbart att sitta i en varm bil och se snön sakta falla utanför, samtidigt som vi lyssnade på härlig julmusik. Väl hemma när jag kom in genom dörren, blev jag överröst av kärlek av Wille och Kiba - Hur kan man inte älska dom när dom är så otroligt söta?! La mig i sängen och myste till söndagens avsnitt av julkalendern, innan jag somnade.
 Idag vaknade jag till en väldigt bra överraskning! Jag hade blivit bokad för bredvidgång/vikariat och skulle gå in på sidan för att bekräfta bokningarna, och så ser jag att det blir jobb varje dag förutom söndag den här veckan - Fy tusan va nice! Totalt blir det 38 timmar och där också lite OB-tid en del av dagarna. Jag är så himla glad och tänk vilken härlig lön som kommer in på kontot i januari, men framför allt att jag får något att göra (förutom MiROi då). Wiiiho! :D
 

Just nu sitter jag på MiROi och jobbar på med Pedagogiskt ledarskap, ska fara härifrån vid lunch och börja jobba klockan 14. Slutar först 21, så lär ju vara slut när jag kommer hem - Blir att snarka direkt! :) Och imorgon börjar jag redan vid 7 och slutar 12, efter det blir det MiROi fram tills senast 15 och därefter lite pyssel hemma och så vidare. Kan tänka mig att jag kommer vara ganska trött den här veckan, men det är ju såååå värt det!
 
Ursäkta för ett ganska ointressant inlägg!! Men tänkte skriva färdigt lite av vad som händer, eftersom jag knappt kommer ha någon tid för att uppdatera. =)
Kommer också fortsätta på listan när jag har tid! Nästa "uppdrag" var en bild på min handstil och den har jag inte hunnit fixa ännu, så därför har det dragits ut lite.

Fett hår.

Som jag misstänkte så var det på grund av det vårande balsamet som håret blev så flottigt direkt det torkade! Nu när jag äntligen fått mitt tvättbalsam och använd de några gånger tillsammans med ett vårdande i längderna, så är det sån jäkla stor skillnad! Det är som att jag har tvättat håret med schampoo också, tycker inte alls det blir fett direkt, utan tar oftast så lång tid (att bli flottigt) som det gjorde när jag använde schampoo.
 
Säger bara, använd aldrig ett vårdande balsam i hårbotten!! Och kanske speciellt inte när ni går på balsammetoden. =)

Om orken att inte skriva och en lång resa.

Jag hade verkligen ingen ork till att skriva någon inlägg igår. Begravningen plus minnesstunden (eller vad det nu kallas) med fika efteråt tog väldigt lång tid och det var väldigt känslosamt, så jag blev väldigt trött.. Men det var väldigt glädjande att se så många vara där för att ta ett sista farväl. Och också roligt när så många hade skickat en sista hälsning till honom, det betyder väldigt mycket. Farfar ♥
 På kvällen gjorde jag knäck och sen myste jag på med Jessica och Erika. Så himla härligt och väldans gött att få sitta och snacka samt mumsa på godsaker hela kvällen, med undantag för en liten brandolycka, haha (ingen kom till skada och det blev faktiskt ganska komiskt).
 Idag har jag klivit upp väldigt tidigt för att hinna titta på julkalendern och äta frukost i lugn och ro. Som tur var så behövde vi inte åka så tidigt som det var tänkt att vi skulle göra från första början. Väl på flygplatsen tog vi en fika och senare klev jag på ett flyg som skulle visa sig bli något försenat än planerat.. Det slutade i alla fall med att jag fick ta taxi från Cityterminalen ut till Långholmen för att hinna med rundvandringen. Annars har vi bara ätit julbord nu efter rundvandringen och bara tagit det lugnt. Ska nog gå och lägga mig snart så jag orkar upp imorgon till mötet! Godnatt.

Om trötthet och helgplaner.

Idag är jag så himla trött och stressad. Fick i alla fall klart första inlämningsuppgiften till pedagogiskt ledarskap, så det känns väldigt bra. Vad som är ännu skönare, är att den andra uppgiften verkar inte vara så svår och förhoppningsvis kan jag få klart den i helg, om jag har tillräckligt med tid. Ska ju fara på styrelsemöte med julbord på lördag (själva mötet är på söndag), så vi får väl helt enkelt se.
Här hemma har jag fixat och trixat lite i köket tillsammans med pappa. Blev belönad med mat från Rogers, så det satt inte helt fel! Sen har jag tittat på VS fashion show 2012 och lite serier.
Imorgon är farfars begravning.. Gruvar mig riktigt mycket då jag vet hur ledsen jag kommer vara.. Men förhoppningsvis blir resten av dagen bättre! Hade tänkt att inviga vårt nya kök med att göra knäck och sen på kvällen är det tänkt att Erika och Jessica kommer hit för lite myskväll. :)
 
Nu funderar jag på om jag ska börja gå och lägga mig, kanske är bäst så jag inte somnar här framför datorn!

Dag 9 - Mina favoritskor.

Jag väljer såklart mina coverse! Älskar verkligen dom så sjukt mycket, tycker dom är snygga och passar till det mesta. Man kan ha dom både till vardags och till fest, vilket är sjukt bra. :) Dom vita är såklart favoriten, tror jag är på mitt fjärde eller femte par vita converse... Haha.
Hade dock gäääääärna inte tackat nej till ett par lovikka converse, så jäääkla snygga och gissar på att dom ändå är varmare än vanliga converse. Synd att man inte är rik....
 
Favoriterna.

Vill ha!

Om studier och mer julbak.

Dagen har spenderats på MiROi och har äntligen fått mina böcker, så nu ska jag börja plugga stenhårt. Pedagogiskt ledarskap läser jag nu, kursen är på 25% takt och ska vara färdig senast den 17 april eller något sånt. Första inlämningsuppgiften ska vara inne senast den 28/12.. Tror ni jag orkar vänta så länge?! Nej, efter en dag är jag nästan klar med första delen. Har hunnit fundera och kladda ner lite grann på hur jag ska skriva den, så förhoppningsvis får jag allt färdigt imorgon och kan börja på del 2. Hoppas nästan att jag är klar med kursen innan årsskiftet. Pluggar jag riktigt hårt, så kan jag klara det! :) Och om jag får säga det själv så tycker jag inte att det är så svåra uppgifter, haha.
Annars så har vi även julbakat på Frippes ikväll. Vi lyckades få ihop knäck, rischoklad och rocky road. Väldigt mumsigt. Jag gjorde knäcken och det är ett sånt tålamodsprov, så det är inte sant! Idag började den även stelna i kastrullen och på skeden medans jag höll på att hälla i formarna. Väldans irriterad blev jag! När vi skulle fara hem, åkte vi förbi sporthallen en snabb sväng och hann se avslutningen på killarnas match - Väldigt spännande var det, men lyckligtvis så vann dom!
 
Nu är jag helt slut och tänkte avsluta kvällen som vanligt, med lite TBBT. Vilket tråkigt liv jag har! =)

Lägger upp en bild ifrån sommaren.
Vill nästan lägga i lite rött/rosa i det bruna nu, för att få det lite mer "levande".

Dag 8 - Bloggfavoriter.

Jaa, jag läser ju mina vänner bloggar (Ingen nämnd, ingen glömd) och dom tycker jag ju såklart om! Annars läser jag faktiskt inte så mycket stora bloggar. Egoinas följer jag väldigt flitigt, men annars så spelar det ingen roll.
Har väl inga riktigt bloggfavoriter, det var mer förut som jag verkligen satt och läste allas bloggar hela tiden - Kissies, Kenza, Hugo Rosas och så vidare, nu orkar jag knappt läsa alla som finns på bloglovin...
 
Måste dock säga att jag gillar Carolina Gynnings blogg överlag (ibland kan det blir fööör mycket om bebisen, konsten etc.), har följt den i flera år och tycker om att hon inte är så omogen längre. Det är väl kanske en favorit! :)

Kort update.

Tänkte att jag nu kan skriva en kort update angående balsammetoden. Som jag skrev tidigare så känner en del att håret känns flottigt när man börjar med balsammetoden. Och så känner jag nu också!
Det kan dock bero på att mitt tvättbalsam tog slut efter att jag gjorde "sista schampooneringen" och jag har varit tvungen ha i ett vårdande balsam även i hårbotten (Irriterande att det inte fanns de tvättbalsamet jag vill använda här i Övertorneå att köpa!).
Meeen det kan ju också bero på att håret fortfarande är ovant att inte få schampoo som verkligen "rengör". Jag gissar dock på det första alternativet! Har aldrig gillat att ha ett vårdande balsam i hårbotten, det kände jag redan innan jag började med balsammetoden, då jag tycker att det tynger ner håret och även då blir flottigt snabbare.
 
PS. Har även gjort en kategori under namnet Balsammetoden, så att ni ska kunna hitta de relaterande inläggen enklast! :)

Dag 7 - Dåliga vanor.

Vet egentligen inte om jag har några dåliga vanor... Jag antar att jag är perfekt helt enkelt! :) ...................................HAHA
Nä okej då, för att vara lite seriös. Mina dåliga vanor:
* Jag biter väldigt mycket på nagelbanden/huden runt naglarna. Biter som aldrig på naglarna, som många andra, utan bara där bredvid. Sjukt skumt, snälla säg att jag inte är den enda??
* Jag är som sagt ett sjukt planeringsfreak och det är väl också lite av en dålig vana, vill alltid planera långt i förväg så att ingenting missas och så vidare. Mina vänner säger ganska ofta åt mig att ta det lugnt, för att det är länge kvar innan den planerade saker väl händer. Men ja, jag är bara sån helt enkelt. Dels för att jag tycker att det är roligt att planera, och dels för att jag känner ett måste.
* Jag kan ha ganska dåligt tålamod när det kommer till vissa saker som jag tycker kan vara enkla att utföra. Jag tänker liksom inte på att någon annan kanske tycker att det faktiskt är svårt!
* Jag kan också vara för snäll. Säger inte ifrån, eller nej och så vidare, när jag kanske borde göra det. Jag hatar tex att be folk om pengar tillbaka, när dom har lånat av mig sen tidigare..
 
Orkar inte skriva så mycket mer, finns väl flera andra småsaker som kanske är lite dåliga vanor. Men orkar ju inte bli för negativ här, haha! ;)

Om fina vänner och adventsmys.

Första advent. Det pirrar i magen. Jag klev upp i vanlig ordning och tittade på julkalendern - Väldans bra! Sen hade jag ingen ork för att fortsätta vara vaken, så jag gick och la mig i sängen ett tag till. Jag kände mig betydligt piggare när jag sen klev upp vid 11-tiden. Tog en kort promenad med hundarna innan vi begav oss till moster som fyller år idag, för att fira henne i förskott. Det blev fika och himlans mycket prat hemma hos dom, men julmysigt - det var det!
När jag kom hem så började jag med balsammetoden och ganska snabbt efter det åkte jag hem till Jessica. Heeela kvällen var jag där och vi bara pratade, drack glögg och åt pepparkakor. Efter en stund kom också Erika dit, och det gjorde ju inte saken sämre. Tiden går verkligen fort när man har roligt och det är oerhört kul när man bara kan prata om allt möjligt - Saker som gör en glad, ledsen eller arg och känna att någon lyssnar. Så fina vänner.
Avslutade kvällen med att läsa lite Harry Potter, mycket fint faktiskt.
 
Idag har jag, som vanligt, spenderat dagen på MiROi. Även om jag var ganska trött, så kändes det som om dagen gick fort. Här hemma har jag pysslat på med lite småsaker och avslutat kvällen med att titta på julkalendern med Wilma. Väldigt skönt.

Dag 6 - Det här språket vill jag tala flytande.

Inga problem med funderingar här inte, jag vill absolut kunna tala finska flytande! Det hade varit både skönt och roligt om man hade kunnat förstå/svara på precis allt som ens släkt säger på finska. Så otroligt jobbigt när dom pratar finska och jag stänger av för att jag inte orkar försöka lyssna på vad dom säger, och sen vänder dom sig till mig för att få någon åsikt eller liknande och jag ba: QUE?!??!?!?!?!? Hahaha...

Om jag inte fick ta finska då, vilket språk skulle jag välja då? Hmm.. Kanske spanska eftersom det ändå talas över en stor del av världen och jag tycker ändå att det är ett fint språk. Synd att man inte var tillräckligt uppmärksam i högstadiet på lektionerna, nog för att där går dom ju bara igenom "hur man beställer på restauranger" och "checka in på hotell". Typ.
 
Bjuder nu på en extreeemt snygg bild, som ungefär illustrerar hur jag ser ut när någon frågar mig något och jag inte alls har hängt med eftersom jag varit i min egna värld innan
(OBS!! Gäller ju inte bara på finska!)
Typ såhär alltså... Fast med huvudet lite snett och kanske något öppen mun, fin va? Ser ut som att jag tänker "ARE YOU FUCKIN' STUPID?!??!?!?!?!?" eller nått sånt..
(Bild lånad av Jessica.)

Dag 5 - Något jag vill jag.

Okej, nu låter jag girig men...PENGAAAAAAAAAAR! Vill ha åtminstone lite grann för att kunna röra mig lite, har ju inte haft så mycket pengar de senaste månaderna när man varit arbetslös och inte fått något från FK ännu så. Det är väl min största önskan just nu, haha!
Om jag annars ska få välja något så skulle jag nog säga... julafton, mer tid med mina vänner, att vi fortfarande gick på gymnasiet (saaaknar den tiden, haha så skönt att slippa vara vuxen!), en bra pojkvän, värme, egen lägenhet, raka tänder, motivation till att träna mer och äta bättre - nästan största "vill ha"-et..

Vet inte om det är nödvändigt att gå in så mycket djupare på dessa saker, kanske är ganska tydligt ändå till varför? :)
 
Slänger in en gammal bild för att få det att se trevligare ut, så mycket text i de senaste inläggen!

Balsammetoden.

När man ska börja med balsammetoden är det ju såklart viktigt att forska lite om vilka produkter som är godkända och dylikt. Jag själv googlade på balsammetoden och hittade en jättebra sida där tjejen som driver den har listat upp vilka "sista schampoo" man kan använda, godkända balsam, inpackningar, stylingprodukter, torrschampoon och värmeskydd. Eftersom innehållet i tex balsamen kan ändras så finns det även en lista över sånt som inte får ingå i godkända produkter, som man kan kolla på ifall man är osäker på om ens balsam är godkänt. (Jag länkade till alla olika delar så att det kanske skulle vara lättare att hitta om man bara är ute efter en specifik sak.)
 
När man ska göra sista schampooneringen kan man också då också lägga i balsam om man vill efteråt - som man annars också gör när man duschar. (Jag läste dock på en sida att om man inte lägger balsam efteråt, så ser man mycket tydligare hur slitet håret faktiskt är, men det är nog inte nödvändigt om man nu inte vill göra det - Jag tog balsam efter min sista schampoonering.)
Sen när man väl börjat med balsammetoden så kan man använda en kam och borsta igenom håret när man har i balsamet för att få ut tovor och så vidare. När man har duschat färdigt så ska man inte gnugga i håret, utan krama med handduken och helst låta det självtorka (Om ni ska föna, glöm inte värmeskydd då!). Man ska inte heller borsta håret så länge det är blött, vissa säger till och med att man inte ska borsta håret alls under balsammetoden, utan istället tex anväda kammen när man har balsam i håret, som jag skrev tidigare, eller kamma med fingrarna genom håret. Jag kommer nog börja med att bara använda kam, men tycker jag att det blir för mycket tovor kvar, så kommer jag att använda borsten på torrt hår. Jag kommer nog även klippa håret för att få bort de mest slitna, så man får lite fräschare och lättare att hålla det fint!

Hurdant balsam ska man använda då? På dom sidor som jag läst runt på, så rekomenderar dom att man har ett så kallat tvättbalsam i hårbotten och ett mer vårdande i längderna eftersom det är mest slitet där. Sådant är hyfsat lätt att kolla upp, eller så kan man prova sig fram till vad man tycker passar bäst för en själv. Det viktiga är ju att det inte tynger ner håret eller är för "lätt" så att det inte vårdar tillräckligt.
En del upplever också att håret lätt blir flottigt för fort, men det handlar ju också om hur man har tvättat håret tidigare - Har man tvättat det en gång per dag, så måste man även göra det med balsammetoden i början eftersom håret inte vant sig och fortfarande producerar fett eller vad det nu heter. Jag har dock hört att det inte alls tar särskilt länge innan man kan börja tvätta det mer sällan!
Tänkte också säga för dom som undrar att jag har läst att det borde inte vara några som helst problem med att färga eller tona håret, så länge man inte använder den medföljande efterbehandlingen eftersom den kan innehålla något av "de förbjudna ämnena", så ni vet!
 
Här kommer en kort lista på några "sista schampoo" och balsam som man kan hitta på tex Ica. I länkarna där uppe hittar ni även lite dyrare varianter (och stylingprodukter mm, som sagt).
Sista schampoo: Garnier - Fructis No Silicone, Fructis Nordic Hair Care, Fructis Pure volume, Fructis Strengthening Shampoo, Fructis Volume Restructure No Silicone, Respons Avocado Oil & Shea Butter, Respons Nektar, Respons Olivolja & Citron. ACO - Special Care Mjällschampoo. Apoliva - Schampoo, Care schampoo, Mjällschampoo. Bobby's - Extreme Repair Schampo. Coop - X-tra schampo.

Balsam: TRESemmè - Naturals Nourishing Moisture Conditioner. Garnier Fructis - No Silicone Volume Restructure, Nordic Haircare Pure Volume, Respons Avocado Oil & Shea Butter, Pure & Shine, Strengthening Conditioner, Strenght & Shine. Björn Axén - Care Volumizing Conditioner, Organic Sensitive Scalp Conditioner. Coop X-tra - Balsam. Franck Provost - Expert Moisture, Expert Repair. IKEA - Balsam. L'Oreál - Elvital Volume Collagene.
 
Mitt hår efter sista schampooneringen. (Ursäkta för dåliga mobilbilder, hittade inte kameran)

Det ser ju väldigt slitet ut, och det är det också! Förhoppningsvis blir det bättre nu efter en klippning och balsammetoden.Det ser ut som att det är fullt med tovor i håret, men det är det inte, utan det är för att det är sjukt slitet!
Måste även säga att nu efter sista schampoonering så märker jag faktiskt redan lite skillnad. Mitt hår har självtorkat på 45 min-1h och annars kan det ta hela natten! Dessutom känns det lättare och mjukare än innan, så det börjar ju bra i alla fall! :)

Om julkalendern och knäck.

Blev väldigt förvånad över mig själv att jag orkade vakna 8.40 på morgonen enbart för att se på julkalendern. Antar att det är för att jag blir upprymd som ett barn såhär i juletider. Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst är alltså årets julkalender och hittills verkar det vara mycket lovande. Efter jag tittat på julkalendern tog jag hundarna på en liten promenad i kylan och en kort sväng på biblioteket hann jag med. Nu ska jag börja läsa Harry Potter and the Philosopher's stone och sedan mata igenom alla andra i serien. Faktiskt första gången jag läser HP-böckerna på engelska - Shame on me!
Strax efter lunch åkte jag och mamma till Hedenäsets bygdegård för att kika på den lilla julmarknaden där. Vi hittade julklappar till Amanda, jag hittade knäck och fick även en ny favoritring av mormor, dessutom blev det fika också - Bästa julmusten och en lussekatt på det. Väldans glad blev jag över alltihopa!
Det har även hunnits med lite städning här hemma och en god middag och mormor och morfar, jag har fått öppna min adventskalender i vanlig ordning (Det måste ju vara världens bästa sak för att öva på tålamodet.. Adventskalendern alltså). Helt enkelt en toppendag - som inte är slut än! Snart ska jag och mamma mysa ner oss i soffan för att titta på The Holiday. Efter det gör jag nog kväll... Jag vill ju inte missa julkalendern imorgon!
Sen funderar jag och mamma på att åka till Neistenkangas och kika vad det var som händer där imorgon, och då även passa på att vara till Pentik och de andra affärerna i finska Pello. Men vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Apropå ingenting.. Imorgon tänkte jag kanske börja med balsammetoden, vill ni att jag lägger upp en bild på hur det ser ut nu och hur det ser ut om en månad kanske?
 

Dag 4 - En låt med många minnen.

Egentligen är det så himla svårt att välja ut en speciell låt bara för det här, men jag tror nog att jag väljer Melissa Horn – Lät du henne komma närmre. Den betyder så mycket för mig, precis som alla Melissa Horns låtar. Som jag skrivit någon gång tidigare så träffar hennes texter rätt i hjärtat och man känner verkligen att man inte är den enda som känner på ett visst sätt - Man är inte ensam, även om det känns som att ingen annan borde kunnat vara med om exakt samma smärta som en själv, så blir det så tydligt att det inte är så just eftersom hennes texter är så klockrena.
Just varför jag tog "Lät du henne komma närmre" är nog på grund av alla misstag jag gjort när det kommer till kärlek. Att vara så osäker på sig själv har verkligen varit hemskt och förstört så mycket för mig. Jag har förlorat en jättefin kille på grund av det och ända sen dess har det bara gått utför när det gäller kärlek och killar. Jag inbillar mig att dom är snälla och älskar mig, när dom i själva verket bara utnyttjar en för att man är så blåögd. Jag har gråtit mig själv till sömns flera gånger, enbart för att jag trodde att jag inte skulle klara av att vara ensam och därför hållt fast vid idioter. Allt blev en ond cirkel... Jag blev mer och mer osäker på mig själv, och trodde det var något fel på mig, samtidigt som sårbarheten gjorde att jag blev mer och mer utbyttjad. Jag kände mig sen som ett andrahandsval och det är väl just därför jag tog denna sång.
 
"Vissa stunder kan det kännas ensamt
om du undrar vad jag tänker på,
så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
som om hon skulle försvinna då..

Vi talar sällan högt om våran framtid,
vi talar aldrig högt om det vi har.
Dina drömmar blir allt svårare att se nu
och mina finns snart inte längre kvar"
 
"Den här platsen är någon annans, och jag måste hitta ut. Hur ska man älska någon, som har älskat någon förut?"
 
Hela texten rakt igenom är så bra, men dessa bitar som jag tagit ut ovanför tycker jag är så extremt bra. Det är lite såhär jag tänker när jag skrev om andrahansval. Medans jag varit i ett förhållande har denne varit otrogen och då istället för att göra slut på de hela har jag klamrat mig fast. I ett annat förhållande så försvann väl känslorna från hans sida, om nu ens fanns några från första början, och då passar andra stycket väldigt bra in på de. Och den sista - När man blivit hopplöst förälskad i någon, någon som inte kommit över en annan person sen innan och man undrar hur man ska kunna "jobba" med det. Alla tre saker som jag nu nämnt visar väl lite på att man är ett andrahandsval - Man duger bara när det passar för den andra.
 
Nu tycker jag att jag har förklarat gaaanska bra varför jag valde den här låten, och lite grann om varför den drar upp så många minnen för mig. Om ni tycker att det blev en lång text, föreslår jag att ni skyller på Hanna Huppunen - Det var nämligen hon som ville att jag skulle svara utförligt på varenda punkt!

RSS 2.0