happy.

den här veckan har då börjat riktigt bra måste jag säga! 
 i söndags blev nämligen målandet färdigt, så igår satte jag igång med att städa och ställa tillbaka alla möbler samt spika upp några tavlor, hänga upp drömfångaren och renbädda sängen, hann även med en föreläsning där emellan. middagen blev också senare än planerat eftersom jag tänkte göra plättar, men inte hade någon mjölk. så det var bara att bege sig till affären för att handla lite, innan jag kunde äta. men jag sov väldigt gott inatt måste jag säga och hade riktigt svårt att kliva upp imorse.
 men jag tog mig iväg till skolan ändå och hade föreläsning om kris och trauma! efter det så fixade jag lite halvt med en bok (ska väl försöka fixa färdigt resten imorn) och sen åkte jag in till stan en svängish. blev med slagborr plus tillbehör och det kan nog vara det seriösaste jag köpt i hela mitt liv... vuxenpoäng där alltså, haha!
 när jag kom hem, så satte jag igång direkt med väggen. fick upp min "bollar" i taket, skruvade upp tavlor och satte upp dekorationsträdet samt tavellistorna. var tvungen att städa lite eftersom de kom så mycket damm från allt borrande och sen fixade jag middag även idag också. kan ni tänka er?! hahah... blev älgskav med potatismos och broccoli, såå jäkla mömmaaa. 
 efter middagen kände jag faktiskt att jag var värd att bara ta det lugnt, så resten av kvällen har spenderats framför SATC, HIMYM, Hart of Dixie och nu PH. väldigt skönt! dessutom gav jag mig själv en belöning för allt mitt hårda arbete, beställde nämligen två nya muminmuggar som levereras i mars!!! *dölängtar*
 imorgon blir det att kliva upp ganska tidigt igen för att åka till skolan och titta på film. efter det ska jag väl bara sätta igång med pluggandet eftersom vi ska förbereda inför ett seminarium med basgruppen på torsdag (själva seminariet är på torsdag nästa vecka) och sen måste jag även analysera filmen utifrån de psykologiska perspektiven inför det seminariet (som är på måndag nästa vecka). men när detta är färdigt så känns det ändå som att det är "lugnt" eftersom jag tycker att dessa två seminarier och kinaseminariet verkar vara de jobbigaste under denna kurs (hemtentan borträknad).
 
men nu blev det väldigt mycket babbel känner jag. lika bra att jag går och lägger mig! 

Såhär ser alltså rummet ut nu! Gäääälet najz.
                          
 
Dessa två beställde jag. 

making progress.

tjenis penis, som en mogen sa.
nu sitter hon här igen och skriver och funderar och skriver och funderar. kan man få endorfinrus av att måla om? eller är det färgångan som gör det...? hahaha. hur som helst så börjades projekt uppgradera rummet med att jag och petra åkte hem till mig och satte igång med tejpning och sen var det kbk. lyckades få färdigt första rundan på två timmar, gode nöjd är man. 
 middagen bjöd på tacos, ruskigt gott och sen har jag legat ett tag i sängen och bara tittat på SATC. det gjorde jag fram tills att jag fick spring i benen för 2 h sen, då tog jag och målade andra varvet på en av väggarna. är lite kluven på om färgen är ojämn och om jag kanske måste måla en tredje vända eller om det bara är så i det här ljuset? jag får väl avgöra imorgon när man får lite dagsljus också och om jag är lika blind då så tvingar jag typ hit petra för a second opinion.
 men helt seriöst, nu är jag hundratio procent allvarlig. detta kommer bli så GRYMT snyggt när det är färdigt så ni anar inte!!!!!!! sjukt nöjd bara jag tänker på det redan nu...................... *sån där emoji-smiley med hjärtan till ögon och ett stort fett leende* 
 *längtarsåmycket* förhoppningsvis är målandet färdigt imorgon, men absolut senast på söndag vilket betyder att jag mest troligt kommer ha mitt finaste rum färdigt på kanske onsdag (?) typ. hihihiih.
 
på tal om ingenting så ringde rebecka mig för en stund sen och vi började prata om det här med videos med hashtagen spring140131 och undrade vafan det var frågan om? sa att jag hade för mig att "löpningens dag" var någon gång då och att det kanske hade med saken att göra, men rebecka lyssnar inte och fortsätter babbla lite halvt för sig själv om vad det kan vara och kommer sedan fram till att det måste vara någon tävling. det kunde bland annat vara något med påskrallyt(?!?! eller nått sånt).......... hon var ju såklart full om ni inte förstod det. knäppis som slutar lyssna på allt logisk resonemang när alkohol har förtärts, hehe.
 
 

changes.

har haft några väldans trevliga och sköna dagar sen sist jag skrev. som sagt så firades Petra i fredags hemma hos henne med glass och alkohol, bra kombination måste jag säga. resterande del av helgen spenderades mestadels i sängen framför serier och i måndags påbörjades den nya kursen. känns extremt ångestladdad just nu då vi har cirka elva examinerande uppgifter PLUS en hemtenta under denna kurs, hoff hoff. men nog ska det gå bra bara man är positiv! 
 igår kom CSN och därför har jag kutat runt som en jagvetintevad och hittat på en massa saker. började gårdagen med att fixa en bok till kursen och åkte sen till Ersboda för att köpa lite nödvändiga grejer till nu när jag ska fixa och dona i rummet. efter det blev det storhandling (glad tjej), innan vi avverkade en tre timmars lång föreläsning med start klockan tre. 
 idag började dagen med en tre timmars föreläsning (skönt att ha det bortgjort tidigt på dagen) och därefter gick jag och Linnéa en runda på stan. fick med mig lite smått hem och gode nöjd är man! åkte till Ersboda idag också för att köpa saker som jag glömde köpa igår plus målarfärg och där blev jag överlycklig när Rusta hade min färg för nästan fyra femtedelar billigare än hos flügger färg! kom hem och gick direkt till affären för att köpa småsaker till middagen imorgon och sen slog tröttheten i mig så jag orkade göra nada. åt lite mat, diskade och duschade i alla fall, men nu planerar jag att röra mig max fem gånger till under kvällen. 
 
imorgon börjar förvandlingen av mitt rum. ska måla om och därefter pynta väggarna med tavlor och så vidare. tror det kommer bli fantastiskt bra när allt är färdigt! lovar att slänga upp lite bilder då på hur allt ser ut. hittills har ni ju bara fått sneakpeaks, hehe.. nä nu ska jag ta första steget utav resterande fem för denna kväll! pussss

önskningar och drömmar.

nu är tentan gjord. PPU-uppsatsen är stolpad, nu behövs bara ord. småsaker hittades på stan. middagen är intagen. huvudvärken och hängigheten kom. misstänker en febertopp. vila med Criminal Minds och Sherlock (en ny serie som min kära lillasyster fått mig intresserad av) väntar. längtar efter CSN och shoppingen som skall utföras då. känner för att uppdatera min garberob en aning. eller mycket. och måla om mitt rum. och storhandla mat. (jag älskar att storhandla. det enda som är jobbigt med att storhandla, det är när man måste bära hem de tunga påsarna.) och köpa pyttelite inredning vill jag också.
bara så ni vet så önskar jag mig vita renhorn att hänga upp som prydnad på väggen. och en renskinns-/fårullsmatta att ha på golvet. bra att ni vet de då. men när jag är igång så kan jag berätta mer om vad jag drömmer om för trevlans:
en oxblodsröd kånken.
en stor resväska.
en extern hårddisk.
den nyaste muminmuggen.
den sista drömmen kommer kanske gå i uppfyllelse inom en snar framtid hoppas jag. men det är väl ingen nyhet. längtar också tills de tre andra muminmuggarna kommer ut i butik så man kan köpa dem!!! 
 
förresten (!!): för första gången kändes tentan som att den gick väldans bra måste jag säga. borde ju ha klarat den, annars vet jag inte vad faktiskt! och eftersom huvudvärken slog till, tänkte jag fira med popcorn ikväll. imorgon tar vi alkoholförtäringen samtidigt som Petra ska firas! 

tenta på torsdag

helgen gick väldigt fort. mamma, pappa & Wilma kom någon gång vid 14 kanske i lördags och vi åkte direkt till Jysk för att kika på sängar. hittade en som åtminstone hittills verkar perfekt! efter det åkte vi till stan för att checka in päronen på hotellet, äta middag och gå på bio. maten serverades på Vezzo och måste bara förtydliga att denna gång var det mamma som föreslog det eftersom hon ville äta där! Wilma fick bestämma vilken bio vi skulle se och då blev det (såklart) Hobbit del 2. efter det så skjutsades jag och Wilma hem till min lägga för nattinatt. 
 vid ungefär 10 kom mamma och pappa hit, vi tog det lite lugnt en stund innan de skulle åka hem igen. väldigt tråkigt att det var så kort stund de var här, men är samtidigt glad över att jag fick spendera lite extra tid. :) väldigt tacksam över jag också fick massvis av älgkött och blåbär, så himla gott! sitter redan och planerar vad jag ska hitta på för nått gött att äta. 
 
på torsdag är det tentadags igen! ångest deluxe just nu kan jag tala om för er. ser inte fram emot denna tenta över huvud taget och längtar bara tills den är bortgjord. ni vet ju vad jag lär göra under de kommande dagarna! 
 
 

melankoliska jag.

just nu känner jag mig lite tom. lite ensam. lite ångestfylld. tror det mest är tentanerverna som spökar. vet att jag borde läsa en massa saker just nu när jag ändå är vaken, men skjuter upp det till imorgon. och sen dagen efter det. tänker att jag ändå har tid, fast jag vet att jag kommer ångra att jag inte började förr, snarare än senare, när jag ser frågorna på pappret. 
 det händer inte så mycket i mitt liv just nu. jag väntar på att kära mor och far ska befinna sig här i Umeå imorgon, vilket gör att det känns som om tiden står still fastän den egentligen springer iväg. jag tittar på klockan och tänker "när har timmen hunnit bli såhär sen?", men bryr mig egentligen inte. jag kan ta en liten sovmorgon istället. 
 jag klickar mig in på sidan som visar byavägen där hemma och konstaterar att det händer inte så mycket där heller. allt är tomt för det är en by som sover vid den här tiden. som att byn blivit gammal och inte riktigt har lika mycket liv i sig. folk sitter inne, som jag, och pysslar med lite av det här och lite av det där om dem är vakna. jag har spenderat min kväll genom att varva städning med serietittande. men vad ska jag göra nu? en film får duga. fast jag kanske borde skriva ner den där inköpslistan först.. det gnager lite i mig över att jag ännu inte klottrat ner den på en bit papper. 
 
julstöket är också nedplockat och det känns lite vemodigt. jag älskar julen, men bara för det så betyder det inte att man kan ha det framme hela året. jag har hört någonstans att man kan uppfattas som lite galen då. nej, två månader får väl räcka kanske? längtar redan tills jag får plocka fram pyntet igen. oh lord, jag är något lite knäpp ändå. får trösta mig med att mamma och pappa kommer med resten av julklapparna, och lite annat också, som jag inte fick med mig ner igen. hoppas på att det kommer någon överraskning också, helst en speciell muminmugg. men jag har inga höga förväntningar. så länge jag ligger i en ny säng vid den här tiden imorgon så är jag glad. 

140107

måste ju säga att året började på topp
-magsjuka
-febertoppar
-extrem huvudvärk
-ryggsmärta så inni helvete
 
ska berätta historien om min stackars rygg nu. igår gick jag helt vanligt mot mitt rum och plötsligt hugger det till och minsta lilla rörelse gör så att det känns ännu värre. tog mig till sängen (kunde knappt lägga mig ner ens, tog en evighet de också) och så fick Wilma smörja in ryggen med ett kylbalsam, vilket inte hjälpte. mamma och pappa hade precis gått ut med hundarna så Wilma ringde och fråga vart värktabletterna fanns, utan något bra svar. så jag fick helt enkelt ligga där och vänta på att dem skulle komma hem och hjälpa mig. kunde inte resa mig upp för att ta värktabletterna, så både mamma och pappa fick hjälpa mig. dock kunde jag inte heller sitta på sängkanten eftersom det gjorde ondare än att stå/ligga ner. för att försöka få det någorlunda bättre i ryggen fick jag lägga mig ner på vardagsrumsgolvet på en spikmatta. att ta sig upp därifrån när jag skulle gå på toaletten var då inte heller a piece of cake. denna gång fick både pappa och Wilma hjälpa mig. jag kan verkligen relatera till hur en del gamlingar måste känna sig, som måste ha hjälpt med precis allt för att dem ska ta sig t.ex. upp ur sängen.. tyvärr kan jag ju inte ge er något lyckligt slut på den här historien. ryggen känns bättre, men är fortfarande inte bra. :( 
 
imorgon (läs idag) åker jag tillbaka till Umeå. kommer bli tråkigt att lämna mina älsklingar och jag ber till han där uppe att ryggen inte blir sämre av bussresan. dock känns det ändå positivt eftersom mamma och pappa kommer till Umeå med en ny säng åt mig i helg! ska bli tusans skönt att slippa sova på två skumgummimadrasser som fuckar up ryggen ännu mer. 
överlag känns det väl bra att komma tillbaka till vardagen, även om pluggångesten börjar spöka mer och mer. men nu tror jag dock det är hög time to sleep så jag inte missar skjutsen imorgon! godnatt.

page 4 of 365.

& idag är det då sida fyra som skrivs. sida fyra av trehundrasextiofem sidor. tolv kapitel, skulle man också kunna säga. min egen roman. 
 jag hoppas att jag blir bättre på att skriva. jag vill inte längre skriva om samma tråkiga vardag, i samma tråkiga rum. men för att kunna ändra sitt skrivande, så måste en kunna förändra sitt sätt. sitt sätt att vara, göra, tänka. jag vill bli mycket roligare. jag vill hitta på äventyr.
 men jag tror faktiskt inte det är tiden för att prata om äventyr nu. utan först måste jag summera mitt tvåtusentretton kanske. ett tvåtusentretton som faktiskt förändrade mycket hos mig.
 
den förra romanen om mitt liv, som kom att kallas för tvåtusentretton, började med att jag jobbade som allra mest på ett äldreboende som heter så mycket som särkivaaragården. och även om de flesta dagarna kunde tyckas vara lika långa och lika tråkiga som dagen innan, så trivdes jag ändå. jag fick hjälpa människor och se hur glada dem blev av det där lilla extra. 
 slutet av januari bjöd även på en resa till Göteborg och en storasyster. några underbara dagar där, med massor av skoj, innan resan gick vidare till Borås.
 jag tycker mest att månaderna sprang iväg. helt plötsligt var det vår och ögonen tårades när blommorna kröp ur sina skal. inte för att det var vackert, utan mer på grund av att man är allergisk. 
 sommaren kom och tog med sig det tjugonde året åt mig. dagen d firades i kyrkan, då även den tredje och sista konfirmationen, för ett bra tag framöver, genomfördes. i samma veva tog några av mina finaste vänner studenten och jag gick bal på hotellet (nej, det låter inte lika bra som slottet, men det får duga).
 jobbet fortsatte, men som tur var prickades schemat in precis rätt så att jag var ledig under marknaden. på något sätt är de där tre dagarna så fantastiska och även om byn inte bjuder på mycket under dagen, så förändras den på något sätt under nattetimmarna. att äta suovas till mat dagen efter, att promenera omkring bland små barn som rusar till karuseller och de gamla som sitter vid marknadsscenen. allt är så underbart!
 för övrigt tycker jag också att det kan vara rätt magiskt med ljusa nätter och jag önskar jag haft fler lediga sådana att spendera med vänner, för att spara ögonblick i minnesbanken.
 hela hösten har virvlat förbi, precis som vinden. jag tror den började med att jag var millimeter från döden då en väldans stor älg bestämde sig för att stanna mitt framför. men hur som helst så packade jag väskorna och styrde nosen lite söderut, närmare bestämt till Umeå, vilket var nog mycket för att längta hem varje dag. men skolan började och nya vänner kom fram (jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur bra dem är!!). detta var vänner som hjälpt mig, fått mig att skratta och fått mig att bli ännu mer jag. jag har kommit ett steg närmre den person jag vill vara tack vare Umeå och människorna där. 
 som de allra flesta vet så är juletiden och i synnerhet december ett riktigt lyckopiller för mig. dagarna förgylldes med fina besök på affärerna för att hitta de bästa julklapparna & mina tomtenissar hjälpte mig klä granen. vi har druckit glögg, bakat pepparkakor och haft lilla julafton med varann. 
 den nittonde december kom dagen som jag längtat så mycket efter. denna dag fick jag åka hem till min kära by. och även om tiden gått alldeles för fort, så har dagarna etsat sig fast i mitt minne och gjort att jag inte vill åka härifrån.
jag känner mig hemskt deprimerad av att åka tillbaka till Umeå. jag skulle faktiskt kunna hoppa av programmet och börja jobba igen. så ledsen är jag över att måsta behöva lämna flickrummet. men jag vet att det bara är en tidig hemlängtan som spökar och när jag kommer tillbaka till Umeå och tillbaka till min vardag igen, så kommer det inte kännas lika farligt. snart får jag ju faktiskt hälsa på i lilla byn igen.
 detta var alltså mitt tvåtusentretton ganska kortfattat. eller långfattat, men inte i så stora drag. långfattat, men i korta drag kanske man kan säga? jag tänkte i alla fall avsluta detta inlägg med lite snabb "årets".
 
årets bästa: Umeå.
årets värsta: hemlängtan.
årets händelse: då antagningsbeskedet kom.
årets resa: resan inom mig *fniss*
årets fest: det måste nog faktiskt varit Linnéas tjugoårs-fest. EPIC fun. 
årets dag: kanske min kära tjugoårsdag? jag vet inte.
årets present: måste nog vara Ajanki/Ylivainios present, då den var ganska over the top så att säga, svårt att bräcka chocken jag fick när jag öppnade det paketet.
årets person: Mina nya UÅ-vänner, amazing you are!
årets låt: Imagine Dragons – On Top Of The World
årets ord: #yolo. svarade ganska mycket i telefonen med det i alla fall.

årets ''vill ha'': kanske oändligt med pengar.
årets längtan: hela första halvåret: bort. nästan hela sista halvåret: hem.
årets månad: december. hade kul hela december faktiskt.
årets beroende: schnus.
årets frisyr: men typ utsläppt och tråkigt.
årets sommarminne: balen. min tjugoårsdag. marknaden.
årets smärta: ryggen. inget nytt.
årets roligaste: finns för mycket att välja bland.
årets vinterminne: den fina julmarknaden på Gammlia. ska lätt bli tradition.
årets tråkigaste: vetenskapliga artiklar och böcker från 1964 typ.
årets överraskning: antingen när Rebecka kom med en snusdosa åt mig ( som present) då jag var sjuk eller då min moster skrev att jag ska få en till kussa/-e. det var dem enda överraskningarna under tvåtusentretton.
årets mysigaste: fina påhitt med mina vänner i UÅ.
årets misstag: misstag och misstag, men "värt" det var att bo en månad i Vännäs. kanske borde haft lite mindre bråttom eller varit mindre orolig. 
årets konstigaste: när svenska folket röstade Kevin till vinnare i Idol....
årets nykomling: jag i Umeå. typ.
årets skandal: -
årets språk: svenska såklart. men även mycket finska & meänkieli, faktiskt.
årets ros: mina älskade mor- och farföräldrar. dem är för fina!
årets ris: att det inte fanns knäck på julmarknaderna !!
årets dryck: Coca-Cola typ? eller julmust kanske? 

årets godissort: har faktiskt inte ätit så mycket godis i år. men måste nog säga tupla i sådana fall.
årets tvserie: de bästa är awkward, grey's, TBBT, hart of dixie, criminal minds, once upon a time, HIMYM & PH.
årets jobb: särkivaaragården plan 1 (& 2).
årets tack: till Petra och Jonas som hjälpte mig med flytten. guld värt!
 
 

det var ganska underbart när januari kom...

& jag hoppas att 2014 blir ett spektakulärt år. 

RSS 2.0